Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rose Spirit Medicine

Healing power within

Solgul Påske

Hei alle fine mennesker ute i verden!

Ville bare titte innom hjemmesiden min,

skrive noen ord og ønske dere en god påske:-)

Her hadde vi påskeferie første halvdel av uka, som startet med en deilig langhelg i hytta på fjellet. Strålende sol og silkeføre, langrennsski og solmodne appelsiner, det blir nesten ikke bedre enn det. Og vi har en gammel, koselig hytte uten innlagt vann, så herlig å være litt back to basic, med enkle kår, kortspill, gode samtaler, ski og snøleker. Påfyll til kropp og sjel.

"Nature`s peace will flow into you

as sunshine flows into trees..."

(John Muir)


Påskemorgen!!!!!!

Min solgule økologiske påskefrokost:-) Egg, mandelsmør, peanøtter, appelsiner, sitroner, kiwi, nypresset appelsinjuice og smoothien min med masse fettsyrer, chiaprotein, loppefrø, bær, ananas, lecitin, nøtter, frø , spirer og kjerner mm.. Ja, jeg spiser som ei skikkelig jente:-) Nam! Takk, vakre mor jord for at du deler så raust av dine frukter og gaver, så jeg får mat på bordet hver dag og kan bli mett å få overskudd til å dele din kjærlighet og dine skatter med andre. Du er den rauseste og vakreste jeg vet om, sammen med sønnen min. Namaste<3


Vel hjemme igjen endte vi på kino, Kung Fu Panda 3, som vi hadde storgledet oss til. Elsker den pandaen og visdommen i de filmene. Denne skuffet heller ikke, tvert imot! Masse påfyll! Han har i denne filmen fokus på det samme som jeg i mine behandlinger: "Poenget er ikke å gjøre deg til meg. Jeg skal hjelpe gjøre deg til den beste utgaven av DEG. Hvem er du? hva liker du? Hva er du god til? Bruk talentene dine!" Anbefales varmt:-)


Ellers ble det som vanlig en del yogisk barfot-rusling på jærstrendene. Sjelefred....


"And forget not that the Earth

delights to feel your bare feet

and the Winds long to

play with your hair...."

(Khalil Gibran)


"There is no wi-fi in the forest.

But we promise you a better Connection....."


Nå er den "lille" prinsen min dratt til faren, og det betyr, tradisjonen tro, regnskaps-påske for meg. Ikke syns synd på meg. Jeg har valgt det selv. Påskedagene er de eneste dagene i året hvor jeg har helt fri fra alt annet, så da benytter jeg tiden og roen til å få gjort årsregnskapet. Jeg er en av dem som koser meg med det. Med tall og regning. Se at ligningen går opp. Mindfulness finnes faktisk i alle aktiviteter.

Men jeg lover, det blir ryddet plass til strandturer, yoga, vekttrening og hjemmelaget økologisk mat innimellom øktene. Nå er akkurat spelt-/havrerundstykkene i ovnen, så snart blir det nystekte rundstykker til lunsj:-)

Mine egenkomponerte lavendelrunstykker med spelt,

havre og loppefrø:-)

Pure bliss and serenity.

Food is peace and love......

My holliday Office......

Super oppfinnelse for fjellturen uten innlagt vann. Naturlig økologisk tørrshampo fra Ask og Embla. Dryss i håret. Rør rundt. Så ferdig......


I tillegg har jeg fått tid til å være litt "jentete". Til vanlig bruker jeg rundt 5 minutter på badet. Jeg eier ikke føn eller stylingprodukter eller parfyme, alt jeg har av sminke er en økologisk mascara og eyeliner, så å dusje, stelle og "sminke" meg tar max 10min. Jeg vil heller bruke tiden min på stranden, med en god bok, til yoga, sønnen min etc, enn å stå foran speile å pynte meg et par timer. Men skal jeg velge et selvpleierituale som tar litt tid, og som jeg prioriterer, må det bli oilpulling; indisk ayurvedisk "munnskylling" med sesamoilje og eterisk olje av peppermynte eller extra virgin kokkosolje i 20 minutter. Men innimellom skal jeg innrømme at det er deilig å være litt "prinsessete".


Så, siden det nå er ferie, har jeg i dag sovet med detoxpads med lavendel under føttene, smurt inn ansiktet med raw sjokolademaske, hatt fullt av Amla (indisk stikkelsbær)- pulver i håret som hårkur, hatt fotbad med himalayasalt, krystallstener og eteriske oljer, smørt inn føttene med appelsin- og mandelpaste, og oljet inn kroppen i mandelolje med eteriske oljer. Siden jeg er motstander av løse vipper, hairextension, silikon, Botox, restylane og gudene vet hva alt det kunstige juggelet heter, må jeg jo finne noen gode naturlige alternativer for å pleie og ivareta hud og kropp. Og det finnes mange gode naturlige skjønnhetsråvarer der ute i jungelen. Bokstavelig talt.................

Natures pharmacy


Jeg syns jo vi er så vakre sånn vi er, på naturlig vis, hvorfor er det så mange som føler de må jukse med sitt egentlige utseende? Be TRUE, be YOU!!!!!!!! Heng med folk som syns du er vakker og liker deg sånn du er.......det gjør jeg. Beste skjønnhetstipset ever:-)


"As you get older

you will understand

more and more that

it`s not about what

you look like or

what you own,

It`s all about the person

yo have become...."


"People who are attracted to you

because of your pretty face or nice body

won`t be by your side forever.

But the people who can see

how beautiful your heart is,

will never leave you."


Find your INNER beauty!!!!!!!!

Dette er i allefall en kar som har et svært avslappet forhold til seg selv og omverdenen under sitt økologiske koseteppe.....

Påskeegget ble fortært allerede første helgen i påsken, siden min sønn skulle dra videre etterhvert. Og nei, vi har ikke kjøpt smågodt på tilbud for å fylle egget. Vi kjøper aldri smågodt. Personlig synes jeg det burde vært forbudt, merket med dødningehodet eller "Smågodt dreper". Jeg tuller ikke. Selv har jeg verken spist noe som helst smågodt eller drukket brus på 14 år. Og helt, helt ærlig, jeg har ALDRI savnet det. Synes rett og slett det lukter billig parfyme når jeg går forbi smågodtseksjonen. Og det er vel faktisk ikke så langt fra sannheten: Raffinert klorbleket hvitt sukker tilsatt konditorfarge, parfyme/syntetisk lukt/smak, kunstige fortykningsmidler og konserveringsmidler og VOILA vær så god forsyn deg med små kjemiske gjenstander som tatt ut av et skrekk-labratorie. Vil virkelig folk ha dette inn i magen sin, leveren, nyrene, tarmene, hjernen, blodbanen??????? Ikke denne kroppen i alle fall! Husk at alt du spiser går gjennom fordøyelsesystemet og blodet ditt. Noe brytes ned, noe skilles ut, noe tas opp av cellene og noe lagres og kapsles inne for å gjøre det mindre giftig for kroppen, enn så lenge.....Så i påskeegget vårt ble det et kosedyr, et kortspill, litt økologisk marsipan søtet med honning og mørk sjokolde med kokkosblomstsukker, en kul Post-it-blokk, en gøyal lekefigur og litt økologisk snop med naturlige fargestoffer, naturlige smaker og lønnesirup. Finnes nemlig mange gode ekte "erstatninger". Gikk rett hjem hos godgutten, og mindre nedbrytende på kropp, hjerte, hjerne og sjel:-) Og slik ser påskesnopet mitt ut, om du lurte:-)

Jordens frukter -Himmelsk nytelse!'

Vi har selvfølgelig fått pyntet litt til påske også. Min sønn og katten vår Po var ute og fant noen fine påskegrener som vi pyntet med fjær og egg.

Påskeharen, påskekyllinger og lysfat hører selvsagt med.

Ellers har det i påsken vært gjennomgang i hyller, skuffer og skap. Min bror var sist helg og tok imot flere hundre flyktninger på flyplassen som så skulle innkvarteres i leiligheter og hus. Nærmere sagt; slitte dødsbo og små leiligheter. Min bror har ansvar for 45 av disse boenhetene. 6 voksne i en leilighet på 55 m2 og to soverom. Og 500kr til hele familien til å leve for til UDI kommer på banen. Alt som er i husene og leilighetene er metallsenger stablet etter hverandre og gamle stoler i ulik størrelse og farge. Noen har fått bord og andre ikke. Men likevel så takknemlige at flere av dem gråt når de kom inn i sitt nye hjem: "Er alt dette til oss???" Men med andre ord, de trenger det meste. Har bare det de kom i. Så nå samler vi sammen bestikk, service, gardiner, laken, putetrekk, klær, pyntegjenstander, puter, dyner etc, har jo som regel overskudd av diverse i bod og skaper, så kjekt om det kan komme til nytte hos noen som trenger det mer enn oss. Men mange av naboene er skeptiske til de nyinnflyttende. "Kaslags folk e dette egentligt?" spurte en dame min bror, "Du har jo båre inn 16 senger i det litla huset", hun hadde stått bak gardinene og talt. "Det er mennesker. Mennesker som deg og meg", svarte min bror. "Mennesker som trenger en håndstrekning og litt vennlighet".


"BEFORE you judge me by my life,

my past or my character...

.Walk in my shoes, walk the path I have traveled,

live in my sorrows,

my doubts, my fear, my pain and my laughter....

REMEMBER, everyone has a story.

When you`ve lived my life,

than you can judge me."


Så uansett hva vi måtte mene om flyktninger og hvor stort antall vi har plass til, så er det mennesker i krise og i nød. Mennesker som trenger hjelp. Og om vi ikke kan hjelpe alle, kan vi alle fall alltid hjelpe noen. Med et smil,med omtanke, med mat, med litt klær. Selv om jeg ikke er religiøs, liker jeg likevel veldig godt setningen "Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg". Og jeg vet at var det meg som var i deres sko, eller uten sko som også noen av dem er, ville hjertet mitt ropt av glede om noen ville strekke ut en hånd for å hjelpe meg. Vi er alle mennesker på den samme jorden.


"My religion is very simple.

My religion is

KINDNESS..

(Dalai Lama)

Nyplukket krokus som jeg fant i veikanten på tur idag.....

I blomstermedisinens verden symboliserer den selvtillit og mot til å være den man er.


"Mange barn på samme jord,

mange barn rundt samme bord.

det er vi, det er vi,

morgendagens søsken."


Vi er alle brødre og søstre. I dag er det dem.

En annen dag er det vi som trenger hjelp.


" Som søsken av jorden,

bror sol, søster vind,

står du og jeg sammen

med kinn i mot kinn.

Jeg tar dine hender

som strekkes mot meg,

jeg ser dine øyne

som smiler mot meg."


"Run Your fingers through my soul.

For once, just once,

feel exactly what I feel,

believe what I believe,

perceive as I perceive,

look,

experience,

examine,

and for once,

just once,

understand...."

(Ukjent)

"I touch and surrender myself

to the Earth.

I become one with my true nature,

Allowing it to emerge.

From these roots I shall grow....."


Apropos vekst....våren er her!!!!! For et par uker siden fløy en solgul sommerfugl inn på jobb og nå på onsdag fløy årets første marihøne inn.... Det spirer og gror i mørk, kald jord. Deilig!!!! Nyt nok en ny begynnelse, noen blanke ark og vakre farger som kommer deg i møte med våren. Og så gjerne frø ute og inne og la det spire...

Livskraft


"Undervurder aldri styrken til en snøklokke.

Den ser tilsynelatende liten, sart og sårbar ut,

men den har kraft nok

til å sprenge seg gjennom den kaldeste, hardeste tele,

mot nok til å vokse seg gjennom mørkt, ukjent jordekke

og strekke seg mot sollyset

og kjærlighet nok til å bre sine blader og blomster ut

til glede for oss mennesker

og spre løfte om en ny vår..."

(Lene Rose, Copyright)


Som et alternativ til påskekrim-lesning, anbefaler jeg:

Yoga-univers......

Naturens skattkammer......

Helse på grønn resept.....


Dette er min påske"krim":

*Og som alternativ til påske-tv-krim kan jeg anbefale "The Lady" (Aung San Suu Kyi) og "A good lie" (begge basert på sanne historier. Den første om kampen for demokrati i Burma og den andre om flyktningers ferd fra hjemland Sudan til integrering i ny kultur i USA og savn etter sine røtter). Ellers anbefales to skjønne romantiske komedier "Letters to Juliet "eller "Leap year". Bare fordi de er supersøte, og fordi kjærlighet alltid passer inn i tidskjemaet uansett årstid og fordi de gir en feelgood følelse. Og sist men ikke minst franske "Cafe de Flore" med Venessa Paradis, for oss som tror på flere liv og at vi kan gjennkjenne hverandre fra tidligere liv. Magisk syns jeg, skummelt syns andre:-)Klikk deg gjerne inn å les gode Anne Brith sine tanker rundt påske, om å være alene i påsken og når høytider ikke blir helt slik man hadde drømt om...Nyt påskefri alle sammen, alene eller sammen med andre, hjemme eller borte eller et sted midt i mellom:-) Men lov deg selv at du tilbringer litt tid utendørs, i vår vakre, healende natur.


Lys og kjærlighet

Lene


Psssst!

Skulle forresten hilse så mye fra Mor Jord. Kul dame det der.

Hun kan og vet det meste som er verdt å kunne og vite.

Du bør ta deg tid til å bli kjent med henne mens du er her.

Hun forteller villig om du er villig til å lytte.....


"Be humble, for you are made of Earth.

Be noble, for you are made of Stars."


"Whenever you are creating

beauty around you,

you are restoring

Your own soul...

(Alice Walker)


Love Earth