Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rose Spirit Medicine

Healing power within

Hverdagsengler

-Kvinner hjelper kvinner -

"Engler er som diamanter;

de kan ikke lages, de må finnes!

Og oftest dukker de opp

når du er i ferd med å gi opp håpet!"

(Lene Rose, Copyright)

Da jeg var liten, var jeg en "guttejente"; elsket fotball, biler, verktøy og å bygge

hytter i trær og på mark sammen med guttene i gata. Den gang syntes jeg jenter var så kompliserte; masse sjalusi og sladder, emosjonelle drama, slanking, sminke, høye hæler, parfymemerker, stylingblader og siste mote var liksom ikke helt min greie. Det er det heller ikke den dag idag (selv om jeg er blitt mindre "guttete" med årene), men gjennom årenes løp har jeg heldigvis oppdaget at det er mange jenter som ikke har hovedfokus på baksnakking og utseende....Etterhvert tiltrekkes vi mer og mer dem med samme interesser og verdier, hvis vi bare våger å se og ta imot dem. Og det har jeg heldigvis våget å gjøre!


Det finnes mange flotte, gode jenter med masse omsorg, humor, selvironi og kreativitet der ute. Jeg har fått erfare at kvinnefelleskap er et magisk og utrolig kraftfullt fenomen! Særlig vi som er så heldige å ha fått lov å bære frem barn; gå gravide, føde og amme; det rører noe dypt inne i et kvinnehjerte.....På min livsreise har jeg møtt mange vakre kvinnesjeler, som har beriket livet mitt på ulike måter. Siden engler som kjent hovedsakelig daler ned i skjul, hadde jeg lyst til å gjøre noen av dem litt mer synlige. Så her er et knippe hverdagsengler som jeg er veldig glad i og som jeg har lyst til å "reklamere" litt for::


Randi T Egeland: cd "Bare Jul"

Snille gode Randi er et nydelig mennesket. Hun er utdannet sykepleier og har en

4-årig bachelor utdannelse i musikk fra konservatoriet i Newcastle, Australia med fordypning i klassisk sang, hvor hun mottok prisen "beste elev". Hun gir privatundervisning i sang, tar oppdrag i sang og teater og jobber ved Sandnes Kulturskole. Hun ser alltid det gode i mennesker. Mitt bekjentskap med Randi stammer helt tilbake til barneskolen da vi begge gikk på samme musikkskole og spilte piano

og sang i kor. Vi sang flere år sammen i Sandnes Musikkskoles Jente Aspirantkor, og da vi skulle sette opp Snehvit og de syv dvergene som musikal på Sandnes kino, var hun den soleklare Snehvit mens jeg ble den heldige utvalgte prinsen i cordfløyelsbukser (Hurra!)......


I tillegg til å se ut som en engel, synger hun som en engel. I 2010 ga hun ut en fantastisk stemningsfull juleplate. Du får tak i den følgende steder: Sandnes: Ivar Skei, Bok & Media, Platekompaniet på Kvadrat , i Stavanger: Platekompaniet & Bok & Media og på Nærbø: Bok & Media. Cden koster 159kr og 10% av overskuddet går til TUBA/Kompasset (Terapi og Rådgivning til Unge og voksne Barn av rusavhengige foreldre). Randi holder også¨konserter.


For bestilling/booking send mail til

[email protected]


eller du kan bli venn med henne på facebook og se når hun holder konserter etc på

http://nb-no.facebook.com/pages/Randi-Tveit-Egeland/84693173778

Et par smakebiter:


"I believe in father Christmas"

"Walk32ing in the air"

4 Africa

Min vidunderlige gode og modige venninne Ingrid, som til daglig jobber med å få nåværende og tidligere insatte tilbake i arbeidsliv og hverdag, har en venninne, Mona Rege, som står bak organisasjonen 4Africa sammen med Elin Z Aune og Line Svingen. Dette er en non-profit-organisasjon som hjelper AIDS/HIV-syke kvinner i Uganda i Afrika til en mer meningsfylt hverdag i form av krativitet og arbeid; hjelp til selvhjelp. Disse kvinnene har fått sponset et hus hvor de strikker ullsokker, lager smykker, syr vesker og flotte bomullstunikaer, som de norske kvinnene kjøper og henter hjem til Norge og som selges her. Alle pengene går uavbrutt som lønn til de afrikanske kvinnene og til å skaffe nye råvarer. Kjempefine gaveideèr!!!!!!! Samt du støtter en flott kvinner- hjelper- kvinner-sak!

Deres visjon: Å trene fattige/Hiv-Aids syke ugandiske kvinner til et håndverk slik at de kan få en bærekraftig inntekt, samt rådgi dem i deres hverdagsutfordringer. - Støtte til Skolegang for kvinnenes barn!


"Women for hope"!e4

(bildene er hentet fra 4Africa facebook)


Vil du komme i kontakt med dem, bli venn med dem på facebook eller se det vakre håndarbeidet deres, gå inn på:


http://www.facebook.com/4AfricaNorge


"Gje meg handa di, ven"

Elisabeth G Broadhurst og Nina Wadel

"GestaltPs ykoterapiStavanger (GPS)"

Elisabeth og Nina møtte jeg i forbindelse med selvutviklingsbiten og livsveiledningen på Ernæringsterapeututdannelsen i 2001. Jeg ble umiddelbart glad i disse to jentene. To hjertevarme, ydmyke, empatiske mennesker jeg unner alle et møte med. Fantastisk lyttende medmennesker, masse godhet og genuin omsorg og inspirerende terapeuter. Nina er Diplomøkonom og Gestaltterapeut mens Elisabeth er Massør, Livsveileder og Gestaltterapeut. Før har de drevet hver for seg, men har nylig slått seg sammen til Gestalt Psykoterapi Stavanger. Jeg var for mange år siden så heldig å få Elisabeth med meg som min Doula (fødselshjelper) da min sønn kom til verden på naturlig vis:-)

Ønsker du kontakt med dem - sjekk ut hjemmesiden deres:


http://www.gestaltpsykoterapistavanger.no/om/

Pietula Moberget: "PiaPilates"

Pietula traff jeg i 2008 da jeg var på jakt etter nye yoga-lokaler. Hun har drevet PiaPilates siden 2007 (www.piapilates.no) og er i tillegg til å være pilates-, aerobic-, spinning- og bodypump-instruktør også utdannet vernepleier med videreutdannelse i spes.ped. Pia har en vannvittig energi, hun er engasjert, inspirerer og motiverer. Hun elsker Pilates, og kunne nok, hvis hun prøvde, få en sten til å elske pilates - en ordentlig glad-jente du bare må bli glad i. I tillegg er hun veldig dyktig i det hun driver med! Pia starter nå opp som senterleder på SATS Forus - masse lykke til!!!!!! De er kjempeheldige som får ha deg der:-)


http://www.sats.no/senter/stavanger/forus/

Gro Katarina Andorsen: "To Varme Hender"

I 2003 dukket en høygravid Gro opp utenfor døren på min gamle klinikk: Hun var på jakt etter terapeut-lokaler og hadde sett annonnsen min. Vi fant tonen umiddelbart. Vi ble kolleger på klinikken og gode venninner privat. Hun er som meg økologisk!!!! Gro er et mennesket med et stort hjertet - som alltid har husrom, kjærlighet og tid til andre. Hun stod ved min side i tykt og tynt i de surrealistiske, vondeste årene av mitt liv. Den jenta har en kapasitet og stå-på-vilje man bare må ta av seg hatten for. Hun er en utrolig dyktig og tilstedeværende terapeut. Opprinnelig er hun utdannet sivilingeniør (geofag og petroleumsgeologi), men har fra 2003 drevet innenfor alternativ medisin som Biopat, Soneterapeut og Reikimester. Hun er også kurset i Indisk hodemassasje og kinosologi. Hvis du vil lese mer om Gro eller bestille time, gå inn på hjemmesiden hennes:

http://www.tovarmehender.no/


Tanya G Dolmen: "Lavendelhagen"

I 2007 var jeg på kurs i Indisk Ayurvedisk medisin i Stavanger, og her møtte jeg snille, omtenksomme Tanya. Vi kom i snakk i en av pausene og hun tilbudte seg å lære meg babymassasje. Tanya var med å starte Norsk babymassasje Forbund i sin tid og ble i 1999 grûnder av Rogaland Babymassaje (RBM). En stund etter kurset i Stavanger, satt jeg plutselig på toget til Nærbø for å utdanne meg til babymassasje-instruktør. Det har jeg aldri angret på! Det er en fantastisk tilnærming til barn og barnets helse og for å skape en trygg og kjærlig oppvekst for barn. Jeg ble helt hekta! Og det kan jeg takke Tanya for:-) Hun brenner levende for babymassasje!!!!!! Vi ble venninner og startet etterhvert Lavendelhagen sammen; en mor/barn-klinikk i idylliske Gamle Stavanger med en liten butikk med lokalsydde barneklær, kunst og økologiske produkter. Vi elsket dette gamle sjelfulle huset, men måtte dessverre avvikle, da Tanya ble syk. Hun er nå heldigvis på god vei tilbake og har startet opp Lavendelhagen i ny form på Skjæveland. Vi du utdanne deg til babymassasje-instruktør eller lærer for babymassasjeinstruktører, eller bestille time til otopati,chakralys, massasje eller grønnleirebehandling kan du gå inn på hjemmesidene hennes:


http://www.lavendelhagen.com/


http://www.babymassasjekurs.com/


Mari-Anne Sagland: "Sandnes Kulturskole"

Mari-Anne møtte jeg for første gang i barnehagen til våre barn. Vi satt flere år sammen i ArbeidsUtvalget her, og ble etterhvert veldig gode venninner. Mari-Anne må være i familie med mor Theresa. Hun er varm og raus, et skjønt, lyttende medmenneske og en trofast venninne. Jeg husker første gang jeg ble invitert hjem til henne på middag, ringte hun flere dager i forveien og ville vite alt jeg kunne spise og ikke kunne spise, da hun visste jeg levde økologisk. Selvfølgelig spiser jeg "vanlig" mat også når jeg er på besøk/selskap/restauranter, men Mari-Anne insisterte på at hun skulle lage økologisk hvete- og melkefri mat til meg. Og det gjorde hun! Fantastisk økologisk middag ble det, med økologisk melkefri is, sjokolade, frukt og te til dessert. Jeg følte meg som en prinssesse:-) Marianne er svært musikalsk begavet. Hun jobber som konsertpianist og er lærer på Sandnes Kulturskole. Vi du at barnet ditt skal få et kjært forhold til pianoets gleder, gå inn på Sandnes Kuturskoles hjemmesider og meld han/henne på:


http://www.minskole.no/sandnesk


Ella: "Ellas Sangskole"

I 2006 møtte jeg det svenske fyrverkeriet Ella. Jeg hadde da nylig tatt ut skilsmisse og hadde behov for å synge ut litt gammelt grums av "maskineriet", og gjøre noe for meg selv, som jeg hadde savnet lenge. Etter mange, mange år som sangfugl i bur, hadde jeg behov for å finne tilbake til min egen stemme. Jeg elsker å synge, og bestilte en time hos Ella som er dirigent, lærer ved Sandnes Kulturskole, sangpedagog og driver sin egen sangskole. Jeg hadde omtrent ikke sunget på 14 år, da jeg trådde inn i lokalene til Ella. Vi hilste og hun ba meg innledningsvis synge en selvalgt sang, bare så hun fikk høre stemmen min og kartlegge hvor vi skulle begynne. Uten min trofaste følgesvenn pianoet, og med øynene lukket sang jeg "You`ll never walk alone" i et hult klasserom og underveis tenkte jeg - av alle sanger, kunne jeg ikke funnet en som gikk LITT lavere.....Da jeg åpnet øynene, og jeg tenkte at nå blir jeg slaktet, stod Ella med tårer i øynene og ga meg en klem!!! Vi fant etterhvert ut at våre fornavn har samme avstammelse fra Magdalene/helene, som betyr "lys" og "stråle". Det ble vel mer prat enn sang i timene, men hun inspirerte meg til å oversette og tolke engelske sanger samt skrive egne tekster. Ella er nemlig som en levende musikal - full av liv og musikk. Selv når hun snakker synger hun.Og det er smittsomt!!!!! Syns du champagne sprudler, burde du møte Ella. Har du lyst å få sangleden tilbake eller gi et sang-gavekort til noen, gå inn på hennes hjemmesider:


http://www.esno.no


Raymonde Karam Fossan: "Orientalsk Magedans"

Raymonde stråler av danseglede. Jeg møtte Raymonde da jeg deltok på et av hennes magedans-kurs i hennes kjeller da jeg gikk gravid. Det fantastiske med Raymonde er at hun lever for dansen - det er i blodet hennes, hun er oppvokst med dans i hjemlandet sitt. Du får lyst å danse bare du står i energifeltet hennes......Hun er en bitteliten dame. Hun er streng på en mild,god måte - hun krever disiplin, dans er en seriøs kunstart for henne, men samtidig er hun opptatt av at den enkelte må finne sin egen hjertestemme (som de sier det i Happyfeet). Fikk en "Dirty Dancing"-de ja vû i begynnelsen av kurset hennes, da hun ba alle lukke øynene, lytte dypt innover i hjertet, føle beaten og bare danse. DET var frigjørende!!!!!!!! Helt motsatt av de andre magedansinstruktørene jeg har opplevd, som oftes bare terper teknikk....Vil du på kurs hos Raymonde, ring eller send sms henne på tilf: 97646117.


Eileen Mossige: "Votana - ditt naturlige valg"

Vakre Eileen traff jeg i begynnelsen av 2008 da jeg begynte som massør/fysioterapeut på en klinikk i Sandnes hvor hun allerede hadde jobbet i mange år som hudterapeut. Vi ble gode venner nesten umiddelbart - jeg følte meg så velkommen, hun hadde masse omsorg, alltid et varmt imøtekommende smil og gode ord, alltid villig til å hjelpe og med masse livserfaring. Eileen er nok nesten like glad i engler som meg. Og kan plutselig komme med et englebilde med vakker tekst eller en englekalender etter et kurs eller reise, bare fordi hun har lyst. Hun har tidligere drevet en hudpleiesalong, men jobber nå med økologisk hudpleie og superfood på Votana -økologisk Negle-og Hudpleiesalong v/ Kvadrat i Sandnes. Anbefaler deg absolutt en time hos henne! En kjempeflink terapeut som er veldig god med og glad imennesker.


www.votana.no


Silje Svindland: "Creme Hudpleie"

Dette er mitt lille lykketroll. Min bittelille, munnrappe, sprelske lillesøster! Vi har de siste årene drevet hver vår klinikk under samme tak på Bogafjell. Det er aldri et kjedelig øyeblikk med denne jenta.Hun har stått på hodet eller hoppet rundet på bordet, sunget, danset og spilt teater siden hun ble født. Hun ble nr 14 i Popstars i sin tid og nr 3 i realityserien Søppelkongen - i disse bruk og kast-tider; hun måtte faktisk på søppeldynga for å finne forloveden sin Espen, ironisk nok. Hun er glad i rampelyset. En kreativ sjel, med masse omsorg, selvironi, kjærlighet og en stor dose sunn galskap. Verdens skjønneste søster! Favoritthobby: Karaoke! Heldigvis for oss en hun veldig god til å synge......for det blir mye sang i deres hjem - uansett tid på døgnet! I tillegg er hun en veldig dyktig hudterapeut (dog ikke økologisk, men jeg driver massive naturkampanjer om dagen.....), og hun er levende opptatt av hudens helse. Unn deg en time hudpleie - eller ønsk deg et gavekort hos henne:-) For mer info se


www.cremehudpleie.no


To av sangene hennes ligger på urørt.no:


"I believe in you"

http://www.nrk.no/urort/search/default.aspx?term=SILJE%20SVINDLAND

(I believe in you too, søs<3)


"Free"

http://www.nrk.no/urort/Laat/63704/default.aspx


hun har også en smule ironisk blogg:


http://theepiphany.blogg.no


Toggi: "Skate-kunstner"

Toggi, eller Gogga (som jeg alltid har kalt ham) er min og Siljes hyperaktive lillebror. Han har egentlig ikke så mye under "Kvinner hjelper kvinner" å gjøre (selv om han tidvis kan ha noen sjarmerende feminine trekk....-), sorry, brore...), men han henger på en måte uløselig sammen med min søster (love you both!). Så når hun er nevnt som en hverdagsengel, følte jeg han også fortjente en liten notis. En flott gutt inside out, som alltid inkluderer alle og som jeg også er veldig stolt av. Vi jobber jo alle på hver vår måte med å skape harmoni og balanse i våre liv. Han har funnet fred og balanse via skating:-)


Vil du bli inspirert av noen av hans kunster, sjekk ut:

(NB! Ikke la starten skremme deg...)

Da kan jeg jo ikke annet enn¨å ta med min egen lille hverdagsengel. Verdens skjønneste sønn! Som alltid romslig deler av sin barnlige entusiasme over livet og som utstråler en ubeskrivelig kjærlighet, visdom og livsglede. Takk for alle de skatter du henter frem fra dypet av ditt hjerte og som jeg får ta del i.

Som mor føler jeg meg uendelig rik!!

Og da vi vandret sammen barføtt på stranden her om dagen, ser han plutselig drømmende på den blå himmelen og utover havet på vintersolen som glitrer i havoverflaten, snur seg mot meg med de vakreste øyne jeg vet om og sier:

"Tenk at alt dette har du gitt meg, mamma...."

Å da rant tårene mine i strie strømmer av takknemlighet og kjærlighet<3

Engler altså, de vet å smelte et hjerte.............


"Har en drøm"

"Your task is not to seek for love,

but merely to seek and find all the barriers within yourself

that you have built against it."

(Rumi)