Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Rose Spirit Medicine

Healing power within

Babymassasje

- berøringens kraft og magi -

En av de vakreste uttalelser jeg vet om er:


Your spirit as a woman

has all the knowledge and power

you need to give birth

and to nuture your baby.”

(Gurmukh)


Sitatet er hentet fra en kvinnelig yogainstruktør og mor som har opplevd mye smerte og har viet sin liv til gravide, fødende og mødre, og som via bøker og DVD - berørte hjertet mitt - og på den måten guidet meg gjennom et vidunderlig svangerskap og en fantastisk naturlig fødsel. Hun har også uttalt at


“If you know how to be human,

you know how to be a mother -

how to be anything and everything!”


Mange glemmer at kunnskap er noe du får - mens visdom er noe du HAR….Det er nemlig ingen kvinne i verden som føder fra hjernen eller fokuserer på alt hun har lært om kroppens anatomi i fødselsøyeblikket…….Å følge din indre kraft, kvinnelig intuisjon og hjertet ditt vil gi deg den beste fødslsopplevelsen.

Å bli og være mor er det mest naturlige instinkt i verden. Men i vårt industrialisert land er det blitt så “medisinsk” å føde. Graviditet er blitt en “sykdom” hvor en forventer svangerskapsplager og mange vordende mødre opplever at svangerskap og fødsel blir preget mer av frykt og kontroll enn tilstedeværelse og kjærlighet. I tillegg er barns oppvekst blitt så teoretisk, rutinemessig og psykologisk at mange er fristet til å gi opp før de har begynt .


“After you have children,

you enter into the unknown ever day.

Be like a river.

Be present and flowing”.


Kontroll er nemlig ikke noe barn er opptatt av. Eller frykt. Før vi eventult forurenser dem med det. Jeg pleier si at “la barnet vise deg veien hjem før du lærer det hvordan det skal gå seg vill - i frykt..”


Barn er opptatt av tillit, tilstedeværelse og kjærlighet. De stoler på livet. Det er ikke livet som er “farlig” (da ville det jo være idiotisk å føde barn til verden..) Det er mennesker med så mye smerte og så store sår i sjelen som har rømt fra hjertet sitt (regnbuen, tilliten og kjærligheten) og opp i hjernen (sort/hvitt, for og i mot, enten/eller og frykt) fordi de selv ikke er blitt sett og hørt å må finne en måte å “mestre” eller kontrollere livet på som er i stand til å skade andre. Overleve i stedet for å leve. Mennesker som virkelig har det godt med hjertet sitt er ikke i stand til bevisst å skade et annet menneske.…


"I am beautiful"


http://www.youtube.com/watch?v=E93dYbhqBwQ

Barn er opptatt av å bli sett og hørt. Og få være seg selv - være ekte. De må få rom til å være seg. De ønsker at vi skal ta oss tid til å bli kjent med denne nyankomne skapningen vi har fått i armene våre. Barn gjennomskuer fasader.


Hvis du av ulike grunner ikke hadde den graviditeten du ønsket deg, eller den fødselen du håpet på, kan du hver dag alltid ta det igjen ved å være den moren du ønsker å være. Både fysisk og i hjertet ditt. For våre barn bor alltid der - i hjertet - fraværende eller tilstedet. For oss som tror på usynlige bånd og at vi alle er brødre og søstre, vet at du kan vær der for noen uten å fysisk være der. Det er nok at du elsker og bryr deg om.


Amor vincit omnia

- kjærligheten overvinner alt…..


Massasje er en måte du kan vise kjærlighet, nærhet og omsorg for barnet ditt på. Berøring er like viktig for barns utvikling som mat og søvn. Barnet opplever respekt, trygghet, føler seg verdsatt og massasje styrker barnets selvbilde, selvtillit og kontakt med egen kropp. Via babymassasje knyttes foreldre og barn nærmere hverandre. Det utvikles et varmt og positivt forhold, en ubeskrivelig mulighet til å kommunisere uten ord. En herlig start på livet!


Det å få bære og føde et barn er en ubeskrivelig gave.

Det skjer noe med deg som kvinne.

Ikke la noen få ta fra deg den opplevelsen.

Det er en opplevelse mellom deg og barnet ditt.

Du får tak i en urkraft som har ligget i dvale i vårt moderne samfunn.

Og det gir en indre trygghet og visshet om at alt henger sammen.

Det er et mirakel å bli gravid.

Det er et mirakel å gå gravid.

Det er et mirakel å føde.

Det er et mirakel som blir født.

Glem aldri at også du er det mirakelet.

Du bærer alltid barnet i deg

og med et nytt barn i hendene får du anledning til å vekket barnet i deg på ny.

Du vil aldri føle deg “gammel” igjen.

Ikke la magien forbli i livmoren når barnet er født.

Ta magien med deg inn i hverdagen sammen med barnet ditt.

Så vil du oppdage at selv de tunge skritt på livsreisen blir lette.

La barnet ditt vise deg miraklet livet er!


“Bare en mor kan lære seg å se gjennom sine barns øyne.

Om hun ikke kunne det,

ville hun ikke stå ute i duskregn om høsten,

med en liten klissete neve i sin,

og stirre på en arbeider i en grøft.”

(Helen Exely)


En måte å skape magi på i hvedagen er berøring!


Babymassaje begynner egentlig allerede i mors liv. Livet i livmoren er som en ni-måneders flytende ferd for barnet ditt kombinert med full kroppsmassasje. Etter fødselen kan beroligende massasje kan få et urolig barn til å føle seg trygg igjen.


I India blir alle barn massert regelmessig, og døtre lærer babymassasje av sine mødre. På russiske sykehus lærer mødre massasje for å stimulere babyens nervesystem.

I Nigeria ønskes babyer velkommen til verden av fødselshjelperne med massasje.

Barns liv blir formet av hendene som holder dem, og det er opp til oss å oppdra barn som elsker å liker å bli holdt og holde andre. Den filippinske tasayastammen lever i et kjærlig felleskap, der viktigheten av berøring blir overført fra generasjon til generasjon.. Spedbarna blir hele tiden kjærtegnet og båret. Prinsippet er enkelt og effektivt: Masser babyen din, stryk ham over kinnet når du ammer og hold ham i armene så ofte du kan!


Vær ikke redd for å massere barnet ditt - lytt til barnet ditt og respekter dets grenser - lette strykninger med magisk kontakt fra mor er kanskje alt han trenger!


Trygge barn blir trygge voksne!


“Et spedbarn er et spørsmålstegn,

og moren det svaret han søker.

Følsom som han er for ethvert møte,

opplever den nyfødte livet gjennom

det myke filteret som morens favn,

melken og voggesangene hennes utgjør.

Babyen kjenner deg igjen på syn og berøring

- og du vet hva han trenger og hvem han egentlig er.

Sammen lærer dere.”

(D. Jackson)


Kjærligheten er den sterkeste kraft og den mest ydmyke makt

man kan tenke seg!